Cornuri cu nutella

de luchiana in Dulciuri, 30 Iul 2013 | 7790 vizualizari

 

Buna seara tuturor,este prima reteta pe care o postez, sper sa va placa ,eu am incercat-o si sunt foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina 00
  • 20gr drojdie
  • 250ml lapte
  • 60gr zahar
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 oua
  • un praf de sare,coaja rasa de la o lamaie
  • 1lingura esenza de vanilie
  • 80gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nutella:

Se pune intr-un castron drojdia farimitata cu o lingura de faina ,o lingura de zahar si laptele caldut,se amesteca bine toate ingredientele si se da la crescut pentru 30 minute. Intr-un castron mai mare puneti faina ramasa,zaharul,coaja de lamaie rasa si vanilia(eu am pus si un plic de zahar vanilat),faceti o gaura in mijloc si puneti maiaua de mai sus dupa ce a trecut timpul si incepeti sa framantati pina se incorporeaza bine faina,dupa care puneti cele 2 oua si framintati pina se incorporeaza bine si ouale,dupa care puneti praful de sare si uleiul(eu am pus cate o lingura pe rand).Mutati coca obtinuta pe o masa de lucru si framintati pina obtineti o coca frumoasa si fara gogoloase,dupa care o transferati din nou in castron ii faceti o cruce cu cutitul o acoperiti si o lasati la crescut pentru doua ore.Odata ce a crescut coca o impartiti in 8 bucati egale,si incepeti sa intindeti cu sucitorul prima foaie pe care o puneti deoparte si o ungeti cu unt(care mai intai l-am incins putin ca sa se inmoaie) si presarati cu  zahar,si asa procedati cu toate ,punandu-le una peste alata pina la ultima care nu va fi unsa si nici presarata cu zahar.Odata puse una peste alta incepeti sa intindeti o foaie unica de 1/2 cm grosime si apoi taiati triunghiuri. Pe fiecare triunghi puneti nutella(marmelada,dulceata ce vreti)si apoi le rotiti formand cornurile. Le asezati in tava de copt in prealabil tapetata cu hartie de cuptor si le lasati sa mai creasca inca o ora.Dupa acest ultim pas se ung cu oul batut cu o lingura de apa si presarate cu zahar(eu am pus zahar brun),apoi se  dau la cuptorul deja incalzit la la 180° pentru 18-20 minute. 

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

timp de preparare: 45 minute

2

timp pentru copt: 18-20 minute

3

timp total:1 ora +3ore de crestere

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

babi5 1

20.08.2013, 20:10

Bunica 1

29.05.2014, 07:02

La multi ani!

luchiana 1

02.06.2014, 12:11

multumesc

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede (de post)